Magister

Decanaat

  
 
Een decaan........ daar heb je wat aan!

Op deze pagina kun je informatie en actualiteiten vinden als het gaat om opleidings- en beroepskeuze. Tevens kun je op deze pagina een overzicht vinden van de activiteiten die het decanaat organiseert. Als je regelmatig op deze pagina kijkt ben je altijd op de hoogte van nieuwtjes op het gebied van loopbaanbegeleiding binnen Olympia.


 Doorstroomcoach leerjaar 4

In leerjaar 4 kan de leerling gebruik maken van een Doorstroomcoach. De doorstroomcoach is bedoeld voor leerlingen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de overstap naar het MBO. De leerling wordt gekoppeld aan een doorstroomcoach die hen begeleidt tijdens de laatste maanden van het vo en het eerste half jaar op het MBO. De ondersteuning is maatwerk en kan zijn in de vorm van: het ondersteunen bij (onjuiste) beroepskeuze, helpen bij de start op de nieuwe opleiding, leerling snel linken aan de nieuwe mentor op het mbo en praktische ondersteuning geven bij de overstap. Heeft u belangstelling naar  een doorstroomcoach voor uw zoon of dochter? Neem dan contact op met de decaan.

Aanmelding MBO
Voor de overstap van leerjaar 4 naar het MBO heeft de leerling een Digitaal Doorstroom Dossier (DDD) nodig. Dit gaat via het programma Intergrip. In oktober ontvangen leerlingen hiervoor een account. Rond 1 november start de aanmelding van het mbo en we streven ernaar dat op 1 april 2020 alle leerlingen aangemeld zijn voor een vervolgopleiding.
Voor een aantal opleidingen, de quotumopleidingen, geldt een beperkt aantal plekken waarvoor snel aangemeld moet worden. Welke opleidingen dit betreffen, communiceren de MBO opleidingen op hun website.
De leerlingen ontvangen via de decaan instructie over de werkwijze van aanmelding.

Open dagen lijst schooljaar 2019-2020

In dit handige open dagen boekje kun je alle data vinden van de open dagen en informatie avonden van MBO-opleidingen uit de regio. Een aanrader voor ouder(s) en leerlingen uit leerjaar 3 en 4 
Voor het boekje klik hier

Welke activiteiten organiseert de decaan?
De decaan ondersteunt je bij het maken van de profiel- en vakkenpakketkeuze en de keuze voor een vervolgopleiding. Tijdens het mentoruur worden loopbaanlessen gegeven waarin je gaat nadenken over eigen interesses, vaardigheden en motivatie. Verder helpt de decaan je bij:
· Het begeleiden van de profiel- en vakkenpakketkeuze.
· Bezoeken van de Onderwijsbeurs met klas 3 en 4. In samenwerking met het MBO organiseren van oriënterende activiteiten voor 4e jaars leerlingen.
· Het organiseren van een oriëntatieavond MBO voor de 3e jaars leerlingen.
· Het organiseren van informatieavonden over beroepskeuze.
· Het individueel begeleiden van leerlingen als het gaat om   beroepskeuze.
· Organiseren van bedrijfsexcursies en stages. Informatie verstrekken aan leerlingen en ouders over vervolgopleidingen.

Voorlichting aan ouders van aankomende studenten MBO.

Ook dit jaar organiseert het Summa College de succesvolle voorlichtingsavonden voor ouders
van aankomend Summa studenten met het thema "Hoe help ik mijn kind kiezen?". Tijdens deze avond krijgt u uitgebreid informatie over de opbouw van de MBO opleidingen, hoe u uw kind kunt begeleiden bij het kiezen van de juiste opleiding en praktische zaken als kosten en studiefinanciering.

Aanmelden kan via de site van het Summa College Klik hier Maar vol = vol!

Decaan Mw. S. Slagboom (ma, di en do aanwezig)
Voor het sturen van een e-mail: Klik hier.
 


Christiaan Huygens College | Postbus 8827 | 5605 LV Eindhoven | 040 - 251 96 52
e-mail loc.oly@huygenscollege.nl | www.huygenscollege.nl

naar boven